helderziende vertelt over edelsteen Aragoniet

edelsteen Aragoniet

Aragoniet is een aardende edelsteen die stabiliteit en evenwicht biedt. Gebruikt voor concentratie en balans.


Geschreven door

4 minuten leestijd
Tentoon edelsteen Aragoniet | Gratis Helderziende Edelsteen Aragoniet | Gratis Helderziende

edelsteen Aragoniet

aragoniet

Aragoniet is een unieke edelsteen die door veel mensen wordt gezien als een krachtige steen met veel eigenschappen en energieën. De steen heeft haar herkomst in verschillende delen van de wereld, waaronder Spanje, Marokko en Mexico. Aragoniet bestaat uit calciumcarbonaat en is vaak te herkennen aan haar witte of beige kleur, met wisselende aders en patroonvorming.

Wereldkaart herkomst edelsteen Aragoniet | Gratis Helderziende
Aragoniet gewonnen uit de bodem van Spanje | GratisHelderziende Aragoniet gewonnen uit de bodem van Mexico | GratisHelderziende
Spanje staat bekend om zijn prachtige edelstenen, die vaak worden gebruikt in sieraden en decoraties. In de grond van Spanje zijn er vele soorten edelstenen te vinden, waaronder amethist, peridot en citrien. Het winnen van edelstenen in Spanje is een belangrijke economische activiteit en draagt bij aan de lokale gemeenschappen.

Mexico is een rijke bron van edelstenen, waarbij sommige van de beste ter wereld vandaan komen. De meest voorkomende edelstenen die in Mexico worden gevonden zijn agaat, turkoois, obsidiaan, en vuuragaat. Deze stenen worden vaak gebruikt voor hun beschermende eigenschappen en om emotionele stabiliteit te bevorderen.

Eigenschappen van edelsteen Aragoniet

Aragoniet staat bekend om haar kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om stress en spanning te verminderen. De steen heeft een aardende energie die de drager helpt om zich beter verbonden te voelen met de aarde en de natuur. Aragoniet wordt ook beschouwd als een steen die helpt bij emotionele stabiliteit en het verbeteren van het concentratievermogen. De steen is ook bekend om haar vermogen om de communicatie te verbeteren en conflicten op te lossen.
Aragoniet is een mineraal en een polymorf van calciet. Het heeft de chemische formule CaCO3, wat betekent dat het bestaat uit calcium (Ca), koolstof (C) en zuurstof (O). De kristalstructuur van aragoniet is orthorhombisch, wat verschilt van de trigonale structuur van calciet. Aragoniet wordt vaak gevonden in de vorm van naaldachtige kristallen en kan verschillende kleuren hebben, zoals wit, grijs, geel, groen, blauw en bruin. Het wordt gevormd onder specifieke omstandigheden, zoals in warmwaterbronnen, grotten en mariene omgevingen, en is minder stabiel dan calciet, waardoor het uiteindelijk kan veranderen in calciet onder bepaalde omstandigheden.
Aragoniet heeft een positieve invloed op het hartchakra en het keelchakra. Het hartchakra wordt geholpen om meer liefde en vergiffenis te uiten, terwijl het keelchakra helpt om communicatie en expressie te verbeteren. Aragoniet kan ook het derde oogchakra en het kruinchakra activeren en helpt bij het verbeteren van spirituele bewustzijn en heldere inzichten.
tentoon edelsteen Aragoniet | Gratis Helderziende edelsteen Aragoniet | Gratis Helderziende
helderziende met edelstenen

Kijk ook eens naar andere edelstenen